Hoe bereik je een doelgroep waar je je normaal gezien niet toe richt? Dat is wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) ons vroeg naar aanleiding van Love Football. Met dat project wilden ze meer meisjes tussen 5 en 12 jaar aan het voetballen te krijgen. Eén ding wisten we: een persbericht breed uitsturen en je vingers kruisen in de hoop dat journalisten je nieuws oppikken, werkt niet. Wat wél werkte, waren deze vier basisregels.
Welke nieuwsprogramma’s bekijken meisjes van de lagere school? Juist: Karrewiet en Les Niouzz. Van maandag tot vrijdag brengen ze elke avond een nieuwsuitzending voor de schoolgaande jeugd. Het ideale nieuwskanaal dus om meisjes, hun ouders en scholen op te roepen om zich in te schrijven voor Love Football.
Om onze kansen te vergroten, beslisten we om Karrewiet en Les Niouzz het nieuws als eerste te laten brengen. We contacteerden hen ruim op voorhand en lieten hen mee bepalen op welke dag ze met het nieuws konden uitpakken. Zo hadden de redacties voldoende tijd om ons verhaal goed uit te werken. Geloof ons, het loont de moeite.
Ook andere media die onze doelgroep bereiken, lichtten we in. En wel een dag op voorhand. Het Laatste Nieuws en Sudpresse kregen zo de kans om als eerste printmedium een artikel uit te werken. De ochtendshows van MNM, Q-Music en Joe FM namen een quote op met enkele Red Flames, of planden voor de volgende dag een studiogesprek in.
Pas nadat het verhaal ‘s avond in primetime op tv was en de volgende dag mooi in de krant en op de radio aan bod kwam, verstuurden we het persbericht naar de brede media. We zorgden voor een sterke regionale invalshoek, en lieten de lokale dansgroep video’s opnemen om iedereen mee het Love Football-dansje te laten dansen.
Het resultaat? Dat dit project de aandacht kreeg die het verdiende.