Indigo Diabetes

Een Gentse start-up werkt aan een hoogtechnologische, onderhuidse sensor die continu de suikerwaarden meet van mensen met diabetes. Ze krijgt 38 miljoen euro van investeerders voor de verdere ontwikkeling van hun baanbrekende toepassing. Dat is nieuws, zeker wanneer je weet dat één op de elf volwassenen wereldwijd deze aandoening heeft. Bepublic creëerde voor elke stakeholder een verhaal op maat, maar om het grote publiek te bereiken zorgden we ook voor een ‘human touch’.

Hoe maken we dit wereldverhaal beter? Dat was onze eerste gedachte nadat we hoorden wat Indigo Diabetes aan het ontwikkelen was. Het Gentse bedrijf wil als eerste via een sensor met lichtstralen glucose en ketonen onderhuids meten bij mensen met diabetes. 

Onze journalistieke interesse was meteen gewekt. Zeker wanneer bleek dat deze aandoening een enorme maatschappelijke impact heeft. Liefst 1 op de 11 volwassenen wordt door diabetes getroffen. Het vingerprikken is niet alleen pijnlijk, maar maakt meteen duidelijk aan de buitenwereld dat er iets is met je suikerwaarden. De andere oplossing is een pleister, die je niet alleen moet afstellen maar die ook nog eens makkelijk verstoord kan worden en opnieuw de gebruiker stigmatiserende blikken bezorgt. 

De pijnlijke prikken en blikken, dat moesten we vertellen en tonen wanneer we aan een groot publiek het belang van deze wereldprimeur wilden duidelijk maken. Daarom zochten en vonden we twee mensen die konden getuigen over leven met diabetes. Zij waren ook het best geplaatst om in te schatten hoe hun leven zou kunnen veranderen door de toepassing. 

Daarnaast schreven we een persbericht op maat van het brede publiek. Maar om alle stakeholders te bereiken zorgden we ook voor een persbericht voor de academisch wereld en eentje over het investeringsverhaal van Indigo Diabetes.

Als sluitstuk werden alle teksten op de website van Indigo Diabetes opgefrist en realiseerden we ook een geanimeerde video die eenvoudig uitlegt hoe de sensor zal werken. Wie over Indigo Diabetes las of een reportage zag, kreeg op hun website en hun sociale mediakanalen dezelfde look-and-feel. Zo creëerden we één samenhangend geheel, waarbij elke stakeholder zijn eigen verhaal kreeg en we maximaal de ‘human touch’ benutten om een groot en divers publiek te bereiken. 

Zo draaiden VTM Nieuws, RTL TVi en Kanaal Z reportages met onze getuigen, verschenen in kranten zoals De Tijd, De Standaard, Le Soir, L’Echo, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws artikels met zowel een focus op het menselijke als het financiële aspect. Ook internationale online media en digitale vakmedia brachten op basis van onze gerichte persberichten nieuwsartikels waardoor Indigo Diabetes aan elke stakeholder meer dan een week lang hun verhaal kon vertellen. 

Jouw experts

Ken Standaert

Teamlead & Senior PR Consultant

Discover our service

Back to top