Crisis communication

Je reputatie veiligstellen bij een crisis of een onverwachte gebeurtenis: dat doe je door goed voorbereid te zijn. Met een crisiscommunicatieplan, door één van onze opleidingen te volgen of advies in te winnen. Een onverwachte crisis? Ook in het heetst van de strijd zijn we er om je te helpen.

Crisiscommunicatieplan

Van een risicoanalyse over de taakverdeling binnen het crisiscommunicatieteam tot de eigenlijke communicatie als het tot een crisis komt: we bundelen alle strategische en praktische afspraken in een plan dat we samen opstellen.

Crisiscommunicatieoefening

Samen met je team oefenen we je crisiscommunicatieplan in, en dat aan de hand van een fictieve maar levensechte crisis. Inclusief een persbericht opstellen, intern communiceren en interviews geven. De perfecte voorbereiding op watje hoopt dat nooit gebeurt.

Workshop crisiscommunicatie

Omgaan met de media in het heetst van de strijd: hoe doe je dat? Door tot in de puntjes voorbereid te zijn. Tijdens deze training leggen we je het vuur aan de schenen. Alsof je een echte crisis doormaakt. Het resultaat is dat je bedrijf straks sterker staat als het ondenkbare toch zou gebeuren.

Advies en communicatie tijdens een crisis

We vertellen je hoe je ervoor kan zorgen dat je boodschap zo goed mogelijk landt in de publieke opinie. Ook hier houden we de regie over de communicatie stevig in handen. Zo blijf je baas over je boodschap.

Buurtcommunicatie

We helpen je om draagvlak te creëren voor je project in een buurt of regio. Door enerzijds de gevoeligheden in kaart te brengen én er rekening mee te houden, en anderzijds tijdig te communiceren. Met een infomoment, buurtkrant, projectwebsite, flyers, perscommunicatie, …

Interne communicatie

Bij een crisis communiceer je bij voorkeur eerst intern, en dan pas extern. Zo vertellen jullie straks allemaal hetzelfde verhaal ​en zijn je eigen mensen als eerste goed geïnformeerd.​ We helpen je om dit op een efficiënte manier aan te pakken.

Changecommunicatie

Elke (kleine of grote) verandering kan je zien als een crisismoment voor je organisatie. We stroomlijnen je boodschap, helpen je de juiste toon te vinden, en kiezen het goede moment om je verhaal te brengen naar je personeel, partners en de media. Zodat straks de juiste aspecten blijven plakken.

LET’S WORK TOGETHER

Back to top