Podcast Geen Commentaar

Bepublic Group lanceert podcast ‘Geen Commentaar’:
Sara Vercauteren interviewt bekende woordvoerders over hun memorabele communicaties 

Wat gebeurt er achter de deuren van Ferero als blijkt dat hun kindereitjes massaal uit de rekken worden genomen? Wat werd er achter de schermen gezegd na de fel besproken persconferentie met de corona-powerpointpresentatie van voormalig premier Wilmès? En hoe ervoer de woordvoerder van Royal Antwerp FC de druk toen de komst van Overmars toch niet zo smoothly verliep als verwacht? 

Buitenstaanders hebben er enkel het raden naar en vaak kennen ook de medewerkers van een bedrijf in opspraak niet de hele context. Wie meestal wel het hele verhaal kent, is de woordvoerder. Die woordvoerder moet in zulke omstandigheden rustig blijven en vooral analyseren wat die wel of niet kan of mag zeggen in de buitenwereld. Pas als de storm is gaan liggen, kan een woordvoerder een blik achter de schermen geven.  

De nieuwe podcast ‘Geen Commentaar’ wil die verhalen en anekdotes uit de wereld van woordvoerders laten horen . Sara Vercauteren, managing director van PR-bureau Bepublic Group, en zelf twintig jaar ervaring als woordvoerder, neemt je mee achter de schermen. Ze interviewt bekende woordvoerders over hun boeiende job en verzamelt de beste tips voor iedereen die wel eens het woord moet voeren. Ze breit hiermee een vervolg aan haar boek ‘Geen Commentaar’ dat 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken verzamelt. 

Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group en auteur: “De podcast ‘Geen Commentaar’ is een verlengde van het gelijknamige boek dat ik schreef. Ook met deze podcast wil ik woordvoerders en communicatiemanagers inspireren door hen verhalen te laten horen van mensen die in het veld staan en al wat communicatiewatertjes doorzwommen hebben. Ik denk dat de anekdotes van bekende woordvoerders interessante inzichten maar ook herkenning en steun kunnen brengen.”

Geen Commentaar kan je op deze site beluisteren of via:
De Tijd Connect
– de app van De Tijd
– je favoriete podcastapp

‘Geen Commentaar’ wordt opgenomen in de podcaststudio’s van Mediafin en begeleid door producers Sofie Santermans en Anne-Sophie Moerman.

An Luyten

Jan Pieter Boodts

Barbara Van Speybroeck

Yves Stevens

Annik Dirkx

Boris Cruyssaert

Tom Van de Vreken

Bob Vermeir, Julie Nevejan en Mark Van Hamme

Back to top