An Luyten

Sara Vercauteren interviewt An Luyten, voormalig woordvoerder van het Rode Kruis: “Als je de stoutste vragen kan beantwoorden, kan je alles aan.”

An Luyten is geen onbekende in het media- en woordvoerderslandschap. Ze werkte eerst 14 jaar bij VRT als radio – en tv-journaliste. Daarna stapte ze over naar de wereld van de woordvoerders en voerde ze 4 jaar lang het woord voor het Rode Kruis. Vandaag is ze zelfstandig communicatieconsultant en begeleidt ze bedrijven als Lantis en enkele Vlaamse agentschappen bij hun communicatie.  

‘Miss Q&A’, zo wordt An Luyten wel eens genoemd. Ze is altijd tot in de puntjes voorbereid en gelooft dat je met slimme communicatie kan bouwen aan een draagvlak voor moeilijke onderwerpen. An Luyten: “Als je de stoutste vragen kan beantwoorden, kan je alles aan.”  In de podcast spreekt ze onder andere over haar ervaringen tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 en wat die ons kunnen leren over de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne vandaag.

Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group: “An Luyten is WYSIWYG (what you see, is what you get). Ook in deze podcast vallen haar eerlijkheid en ongelooflijke drive op. Het maakt haar in mijn ogen dé perfecte woordvoerder voor al die organisaties of bedrijven die te maken krijgen met complexe dossiers.” 

De inspirerende verhalen van An Luyten en haar 3 ultieme woordvoerderstips kan je hier beluisteren of via:
De Tijd Connect
– de app van De Tijd
– je favoriete podcastapp

Meer tips zijn te lezen in het boek ‘Geen Commentaar’ van Sara Vercauteren.

Back to top