Geef verhalen meer impact met een videoverslag

Leest u deze blogtekst helemaal tot het einde? Of laat u het zich liever vertellen, in de vorm van een filmpje?

 

Een overgrote meerderheid van mensen kiest voor het filmpje. Op een computer- of smartphonescherm is dat nu eenmaal veel aantrekkelijker dan een grote lap tekst. De cijfers spreken boekdelen: Facebook telde 8 miljard bekeken filmpjes per dag, Cisco schat dat 70 procent van alle internetverkeer tegen volgend jaar uit video bestaat.

Video: belangrijk medium, ook voor kranten

Het gevolg is dat ook de online journalistiek video in de armen sluit. Op nieuwssites worden artikels alsmaar vaker vergezeld van video. De reden is duidelijk: de impact ervan is vele malen groter.

En dus volgt de PR

Het is dan ook de logica zelve dat ook de pr-wereld die trend volgt. En daarom biedt Bepublic ook zelf video’s aan. De bouwstenen zijn dezelfde als die van een reportage in een tv-nieuwsuitzending: een nieuwswaardig verhaal, een visuele beeldtaal, een relevante boodschap én ruimte voor kritische vragen. Die elementen zijn cruciaal om een volwaardige video te maken.

Ideaal voor nieuwssites en sociale media

De video’s vertellen het verhaal dat een bedrijf of organisatie wil vertellen, en dat doorgaans in minder dan twee minuten, en in de stijl van een nieuwsstuk op televisie. Net lang genoeg om de nodige nuance aan te brengen, en toch kort genoeg om het uit te kijken tot het einde.

Bepublic op video: een succesverhaal

Eerdere video’s van Bepublic verschenen al integraal op tal van nieuwssites in Vlaanderen en Franstalig België. Ook VRT en VTM, Kanaal Z, RTBF en RTL namen al beeld- en geluidsfragmenten over.

Meer voorbeelden van de nieuwsvideo’s, vindt u op het Youtube-kanaal van Bepublic.

Voeg je reactie toe
Gepubliceerd op: 06/07/2016


Laatste tweets

Ontbinding #contracten van onbepaalde duur komt er steeds minder op initiatief van werkgever, blijkt uit cijfers va… twitter.com/i/web/status/1…

Wij spreken op

Meer datums

Leadersmeeting@Paris

Een 3-daagse bijeenkomst van en voor Belgische bedrijfsleiders, politici en inspirerende mensen uit de culturele en academische wereld rond een centraal thema.

leadersmeetingparis.be